Влизането на шпионина Федотов у нас не може да стане

...
 
Влизането на шпионина Федотов у нас не може да стане
Коментари Харесай

Цветанов с нова атака към Русия

  Влизането на шпионина Федотов у нас не може да стане без държавна поддръжка, счита вторият в ГЕРБ
Нова офанзива към Русия предприе вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Той видя интервенция на съветската страна в засечения три пъти да влиза у нас Сергей Федотов. Това е един от тримата съветски разузнавачи, забъркани в отравянето с Новичок на някогашния офицер от съветското военно разузнаване и английски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му в Лондон предходната година.

За влизането на Федотов у нас заяви по-рано през днешния ден основният прокурор Сотир Цацаров. Федотов е засечен три пъти в България.

ВИЖ ОЩЕ: Цацаров: Гебрев не е токсичен с Новичок /ОБНОВЕНА/

Цацаров, английският дипломат Ема Хопкинс, МВР-шефът Младен Маринов и началникът на ДАНС Димитър Георгиев бяха преди обяд при премиера Бойко Борисов, с цел да дадат детайлности по следствието за отравянето на оръжейния необут Емилиян Гебрев.

Срещата се състоя, откакто през уикенда Цветан Цветанов заяви, че е планувано съвещание на Комисията надзор на спецслужбите, на което Цацаров и всички шефове на служби ще бъдат изслушани по тематиката с отравянето на Гебрев. Случаят бе раздухан в жанр шпионски трилър края на януари от „ Капитал ” - изданието на обвинявания за продажбата на EVN бизнесмен-издател Иво Прокопиев. Има информация, че сътрудник на съветското военно разузнаване под псевдонима Сергей Федотов е обвързван с отравянето на предприемача, разгласи " Капитал ". Цветанов изненадващо официализира тази версия в събота, като разгласи, че когато такава информация излиза в избрани медии е обикновено Народното събрание да има съответната осведоменост от способените органи. Изводи ще се вършат, откакто профилираните служби рапортуват пред депутатите, сподели в Хасково ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: Пълна тайнственост с огравянето на Гебрев

 Главният прокурор Сотир Цацаров обаче разбули мистерията още през днешния ден  като даде на брифинг цялостни детайлности за отравянето на Гербев. Няма данни предприемачът Емилиян Гебрев да е бил токсичен като Скрипал. В кръвта и урината му не са открити следи от така наречен " Новичок ". Изследванията са направени от българската съдебно-медицинска експертиза и от самостоятелна частна финландска лаборатория, разкри Цацаров. Гербев доста добре знае това, тъй като проучването във Финландия е финансирано от него. След писмо на Гебрев до прокуратурата, в което оръжейният необут твърди, че може да е токсичен с Новичок, всички български спецслужби и прокуратурата стартират невиждано общо следствие, което потвърждава, че отравянето на Гербев е резултат пестициди, които предприемачът погълнал.

ВИЖ ОЩЕ: Парламентарно чуване за отравянето на Гебрев

Въпреки тази публична информация, Цветанов съобщи, че съвещанието на комисията за надзор на спецслужбите ще се състои. Цветанов, който е началник на основната вътрешна комисия в Народно събрание, не бе на срещата при Борисов.

Парламентарната комисия за надзор на спецслужбите ще изслуша основния прокурор и шефовете на спецслужбите. Заседанието е изключително, планувано е за сряда от 14.30 и ще бъде закрито, заяви Цветанов във Велико Търново.
 
ВИЖ ОЩЕ - Цв. Йовчев: Нападението против Гебрев е соло акция

От думите му обаче стана ясно, че тематиката на съвещанието ще " завие " от отравянето на Гербрев, към влизането у нас на шпионина Федотов. Присъствието му у нас е много тревожно, разгласи Цветанов. По мотив мнението на някогашния началник на ДАНС и някогашен длъжностен министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, че при отравянето на Гебрев евентуално става въпрос за солова акция, Цветанов съобщи, че това изказване е " малко несериозно ".

" Такива хора не вършат солови акции. Правят акции, в случай че са били с такава цел в страната, с поддръжката на страната, тъй като видяхте, че по случая " Скрипал " стои напълно съветската страна ", безапелационен бе вторият в ГЕРБ. В неделя той не изключи вероятността, в случай че абсурдът се разрасне, още веднъж на дневен ред да бъде подложен въпросът за изпъждане на съветските дипломати от България.

Цветанов позволи още, че е прекомерно допустимо по време на съвещанието, депутати да зададат въпроси и за Венецуела и излезлите изказвания за прекачване на парични преводи у нас.

" Президентът избърза с неговата позиция, тъй като външната политика е функционалност на държавното управление ", повтори още един път Цветан Цветанов във връзка позицията на Румен Радев България да не поддържа дружно с Съединени американски щати и 19 страни от Европейски Съюз признаването на младия опозиционен водач Хуан Гуайдо.

" Когато сме част от мощната демократична общественост Европейски Съюз, със стратегическото партньорство на Съединени американски щати, би трябвало да сме солидарни при взимането на решения в сходни демократични дейности ", разяснява Цветан Цветанов.
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР